صفحه شخصی سایه ذاکری   
 
نام و نام خانوادگی: سایه ذاکری
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمومی
تاریخ عضویت:  1390/02/15
 روزنوشت ها    
 

 تابلوی زیبای ون‌گوگ بخش عمومی

20
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)


یکی از تابلوهای زیبای ون‌گوگ شب پر ستاره است که شاید مهمترین تابلوی ونسان وان‌گوگ به حساب آید و فوراً به خاطر سبک بی نظیرش معروف شد . این اثر موضوع شعرها، داستان‌ها و آهنگ‌هایی هم‌چون« ونسان» یا «استری» شده بود. تابلوی شب پر ستاره را نباید ساده‌انگارانه دید زیرا این تابلو بیانگر احساسات ونسان وان‌گوگ است و اساساً برگرفته از حقیقتی است که آن را در نامه‌هایش به تئو دوبار بیان می‌کند، زیرا در ارتباط با برادرش اغلب آثار خود را در تمام جزئیات برای او بیان می‌کرد اما در مورد شب پر ستاره این طور نیست و کسی دلیلش را نمی‌داند.
تابلوی شب پر ستاره زمانی کشیده شد که رفتارش در هر زمان غیر قابل پیش‌بینی بود و بر خلاف بیشتر آثار وان‌گوگ «شب پر ستاره» از روی حافظه و ذهن کشیده شده است، این می‌تواند از جهتی توضیح بدهد که چرا تاثر احساسی اثر خیلی قوی‌تر از بسیاری دیگر ازآثارش در همان دوره است. بعضی از افراد این اثر رابا دیگر آثار سرکش مشابه آن مانند« مزرعه گندم با کلاغ‌ها» مقایسة ادیبانه می‌کنند. آیا سبک نامنظم این اثر ذهن زجر دیده را بازتاب می‌کند؟ آیا چیزی بیش تر از آن چه که از حلقه آسمان شب خشمناک ونسان می‌فهمیم وجود دارد؟
آنچه که «شب پر ستاره» را تشکیل می‌دهد نه تنها آن را معروف‌ترین اثر بلکه یکی از بحث برانگیزترین آثار در معنی و محتوی جلوه میدهد.

یکشنبه 1 خرداد 1390 ساعت 10:22  
 نظرات    
 
ش ب 22:11 یکشنبه 1 خرداد 1390
8
 ش ب
با سلام
تصویر نمایش داده نمی شود.
سایه ذاکری 11:29 دوشنبه 2 خرداد 1390
12
 سایه ذاکری
سلام.نمیدونم دلیلش چیه.ولی من میتونم ببینم.در هر صورت معذرت خواهی میکنم و ممنون که وقت گذاشتین
بهروز شیربان 12:00 دوشنبه 2 خرداد 1390
14
 بهروز شیربان
سپاس از شرح این تابلو. تصویرش هم موردی نداره نمایش داده می شه.
رسول والی 14:09 دوشنبه 2 خرداد 1390
11
 رسول والی
من هم میتونم ببینم.

چندین سال پیش کتابی می خوندم به اسم شور زندگی که راجه به زندگی پر فراز و نشیب و سخت ونگوگ بود.

قبل از خوندن اون کتاب بنده انسانی پر توقع و غر غرو بودم که همیشه از زندگی می نالیدم. اون کتاب چنان تاثیری بر من گذاشت که بکل این رفتار من حذف شد و دیدم به زندگی تغییر کرد. از اون زمان تا حالا که فکر می کنم 8 یا 9 سال میگذره، هر وقت اسم ونگوگ را می شنوم یا میبینم مو به تنم راست میشه!
همین الان هم در همین حالت دارم این جملات رو می نویسم.

دونستن اینکه یکی از معروفترین نقاشان جهان که امروزه اگه تابلوهاشو کنار هم جمع کنید ارزششون از چند میلیارد دلار بیشتر میره، متاسفانه بخاطر شدت فقر خودکشی کرده، واقعا تاثر بر انگیزه.

ونسان ونگوگ در طول حیاتش هیچ گاه نتونست یکی از تابلوهاشو بفروشه، با این حال از راهی که انتخاب کرده بود پشیمون نشد و تا آخر عمر یک نقاش باقیماند. به احترام روح بزرگ او که شخصیتش ستودنیست...
سایه ذاکری 19:58 دوشنبه 2 خرداد 1390
10
 سایه ذاکری
خواهش میکنم جناب شیربان
جناب والی قدردان وقتی هستم که برای نوشتن گذاشتید.من هم یکی از علاقمندان به شخصیت و آثار ونگوگ هستم برای همین دوست دارم اضافه کنم که این هنرمند به دلیل فقر خودکشی نکردند.یه جور شور و اشتیاق عجیب به نقاشی شاید.حتی نظراتی وجود داره مبنی بر اینکه فرم مواج ومارپیچ خطوط در آثارش از روح منقلب و آشفته ونگوگ سرچشمه میگیرد البته تلاشهایی انجام شده برای اینکه افسانه دیوانگی این هنرمند پایان بخشیده شود از جمله مدیر موزه آلبرتینا در شهر وین.......
در هر صورت جسارت منو ببخشید.ممنون
علیرضا احمدی 21:19 دوشنبه 2 خرداد 1390
8
 علیرضا احمدی
منم دیدم
فقط زیاد دوست ندارم از این طرح ها
ش ب 21:57 دوشنبه 2 خرداد 1390
6
 ش ب
ممنون
این بار تصویر مشکلی نداشت.


جواد دلیری راد 23:35 دوشنبه 2 خرداد 1390
7
 جواد دلیری راد
عالیه
امیر یاشار فیلا 02:57 پنجشنبه 23 تیر 1390
11
 امیر یاشار فیلا
چند سال پیش این اثر ونگوگ در مجلهی ‌«نجوم» از منظر اجرام قابل‌مشاهده با چشم غیرمسلح بررسی و تحلیل شده بود، که نوشته‌ای بسیار خواندنی، شوق‌انگیز و آموزنده بود.
اگر در آرشیو پیدایش کنم، حتماً آن را برای دوستان ارجمندم در این سایت ارسال خواهم کرد.
امیر یاشار فیلا 04:17 یکشنبه 16 مرداد 1390
7
 امیر یاشار فیلا
دوستان ارجمند، دوستداران آسمان شب
در نشانی زیر (که صفحه‌ای از پایگاه اینترنتی ماهنامه‌ی «نجوم» است) می‌توانید فایل فشرده‌ی دربردارنده‌ی تصاویر سه اثر از ونگوگ که در آن‌ها آسمان شب به تصویر کشیده شده، دانلود و پس از تبدیل آن به فایلی نافشرده، ملاحظه بفرمایید:

http://www.nojum.ir/fa/magazine/issue/203/27.aspx
سایه ذاکری 11:19 یکشنبه 16 مرداد 1390
4
 سایه ذاکری
سلام جناب فیلا.لطف کردین.بسیار زیبا.....
رابین صدیق پور 11:38 یکشنبه 16 مرداد 1390
2
 رابین صدیق پور
این تابلوی وانگوگ واقعاً محشره.
مرسی.
امیر یاشار فیلا 21:38 دوشنبه 7 مرداد 1392
1
 امیر یاشار فیلا


برای سالگرد درگذشتِ نقاشی که تابوت‌اش
پُر بود از گل‌های آفتابگردان ...


امروز (دوشنبه، 29 جولای 2013 / 7 مرداد 1392) یکصدوبیست‌وسومین سالروز درگذشتِ نقاش سرشناس هلندی «ون‌سان ون‌گوک»، آفریننده‌ی تابلوهای بی‌مانندی همچون «گل‌های آفتابگردان» و «شب پُرستاره» است.

ون‌سان ون‌گوک، نقاش نام‌دار هلندی اگرچه در زمان زندگی‌اش در گم‌نامی کامل به سر می‌بُرد، اکنون یکی از تأثیرگذارترین نقاشانِ شیوه‌ی پست‌امپرسیونیسم شناخته می‌شود.

ون‌گوک در 30 مارچ (میانه‌های فروردین) سال 1853 در «زوندرت» در ایالت برابانت هلند، نزدیک مرز بلژیک دیده به جهان گشود. پدر و پدربزرگ‌اش کشیش بودند و سه‌ تن از عموهایش دلال آثار نقاشی.

ون‌گوک جوانی خود را به‌عنوان دلال آثار هنری، آموزگار و واعظ مذهبی گذراند. مدتی هم در انگلیس و در میان کارگران معدن‌های زغال‌سنگِ بلژیک به‌عنوان مُبلغ غیرروحانی مسیحی فعالیت کرد. پس از دیدنِ آثار «ژان‌فرانسوا میله» زیر تأثیر ژرفِ نقاشی‌های او و پیام اجتماعی آن‌ها قرار گرفت. در همین زمان بود که طراحی را به‌صورت جدی و حرفه‌ای آغاز کرد.

برادر جوان‌ترش، «تئو» که به خرید و فروش تابلوهای نقاشی اشتغال داشت، بعدها زمینه‌ساز آشنایی او با نقاشانِ امپرسیونیست شد.

این هنرمند برجسته، فعالیت هنری خود را به عنوان طراح و نقاش از سال 1880 و در سن 27سالگی آغاز کرد؛ و از آن رو که در سن 37سالگی درگذشت، در واقع همه‌ی آثارش را در 10 سالِ پایانی عمر کوتاه خویش آفرید، که این مجموعه دربرگیرنده‌ی 900 نقاشی و یک‌هزار و 100 طراحی‌ست.
او شماری از پرآوازه‌ترینِ این آثار را در دو سال پایانی عمرش کشید؛ و تنها در دو ماه پایانی عمرش 90 نقاشی از خود برجای گذاشت.

ون‌گوک در آغاز رنگ‌های تیره و محزون به کار می‌بُرد، تا این که در پاریس با امپرسیونیسم و نئوامپرسیونیسم آشنا شد و این آشنایی، پیشرفت هنریِ او را شتاب بخشید.

وی شیفته‌ی نقاشی از کافه‌های شبانه، مردم طبقه‌ی کارگر، چشم‌اندازهای طبیعی فرانسه و گل‌های آفتاب‌گردان بود. مجموعه‌ی «گل‌های آفتاب‌گردان» او که شماری از آن‌ها از معروف‌ترین نقاشی‌هایش نیز به شمار می‌آیند، دربردارنده‌ی یازده اثر است. خودنگاره‌ها و «شب‌ پرستاره» نیز دو تای‌ دیگر از نقاشی‌های برجسته‌ی او محسوب می‌شوند.

ون‌گوک در سال 1890 به دکتر «گاشه»، روان‌شناسی که از او پرتره‌ای نیز کشیده ‌بود، مراجعه کرد. «پیسارو» این پزشک را به او معرفی کرده بود. نخستین برداشتِ ون‌گوک از گاشه این بود که پزشک خودش از او بیمارتر است. درخودفرورفتگی و افسردگی ون‌گوک روزبه‌روز ژرف‌تر می‌شد؛ و سرانجام در بیست‌ونهم جولای 1890 در سن 37سالگی در میان کشتزارها، گلوله‌ای در سینه‌ی خود خالی کرد و روز بعد در مهمان‌سرای «روو» درگذشت.

ون‌گوک در آخرین دقیقه‌های زندگی، احساسش را به برادر خود، تئو، که پیش از مرگ او خودش به بالین وی رسانده بود، این‌گونه بیان کرد: «غم برای همیشه باقی خواهد ماند».
شش ماه بعد تئو نیز درگذشت.

فیلم‌های داستانی و مستند بسیاری درباره‌ی ون‌گوک و آثارش ساخته شده است.
«گل‌های آفتاب‌گردان»، «صندلی خالی»، «شب پر ستاره»، «درختان سرو» و شماری از پرتره‌هایش به‌صورت تصاویر چاپی، آوازه‌ی جهانی دارند و در بسیاری از اتاق‌های ساده‌ی مردم عادی نیز دیده می‌شوند. این دقیقاً همان چیزی‌ست که ون‌گوک می‌خواست: او دوست داشت تابلوهایش تأثیر بی‌واسط و مستقیم و نیرومندِ چاپ‌نقش‌های رنگی ژاپنی را داشته باشند که بسیار تحسین‌شان می‌کرد.

پس از مرگِ ون‌گوک، تابوت‌اش را پُر از گل‌های آفتاب‌گردان کردند.


برگرفته از : خبرگزاری دانشجویان ایران (isna.ir)
دوشنبه، ۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۶
ویرایش : امیریاشار فیلا
با سپاس دیگربار از خانم ذاکری.
سایه ذاکری 15:46 آدینه 11 مرداد 1392
1
 سایه ذاکری
سلام جناب فیلا. ممنون از وقتی که گذاشتین.
نقاش مورد علاقه ی من...