صفحه شخصی سایه ذاکری   
 
نام و نام خانوادگی: سایه ذاکری
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمومی
تاریخ عضویت:  1390/02/15
 روزنوشت ها    
 

 سقوط۳۶ پله‌ای رتبۀ محیط زیست ایران در جهان بخش عمومی

16

چندی پیش شاخص جهانی عملکرد زیست‌محیطی ۲۰۱۲ جهان منتشر شد. این شاخص بین‌المللی در حالی توسط دانشگاه «ییل» انتشار یافته است که ایران در میان ۱۳۲ کشور جهان با ۳۶ پله سقوط نسبت به سال ۲۰۱۰ میلادی، در رتبۀ ۱۱۴ جهان قرار گرفته است.




به گزارش افکار نیوز به نقل از روزنامه خراسان،در واقع این رتبه بندی هشداری برای وضعیت موجود زیست محیطی کشورهایی است که توسط روش EPI بررسی می شود. در این گزارش عملکرد محیط زیست کشورمان به حد هشدار رسیده است.



بر اساس شاخص جهانی عملکرد زیست‌محیطی، سوییس، لاتریا و نروژ در رتبه های
یکم تا سوم و کشورهای عراق، ترکمنستان و ازبکستان به ترتیب در پایین ترین رتبه های جهانی قرار دارند.





ضعف ملاحظات زیست محیطی


مهندس محمد درویش، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع وزارت جهاد کشاورزی در این باره به خراسان می گوید: در ۲-۳ سال اخیر چند اتفاق بسیار تامل برانگیز در محیط زیست کشور به وقوع پیوست؛ دریاچه ارومیه را از دست دادیم و حدود ۳۹۰ هزارهکتار از اراضی دریاچه ارومیه تبدیل به کویر شد که از آن به عنوان بزرگ ترین رخداد بیابان زایی قرن ۲۱ یاد می
شود.

وی می افزاید: معضل دیگری که بسیار قابل تامل بود روند فرو افت سفره های آب زیرزمینی در کشور است و مطابق گزارش شرکت منابع آب کشور ۷۰ دشت کشوربه طور متوسط ۱۰۲ متر افت پیدا کردند و از طرفی فرونشست زمین در برخی مناطق کشور از جمله دشت مشهد به ۳۰ سانتی متر، نیشابور ۲۵ سانتی متر و دریاچه پریشان هم ۵ سانتی متر در سال فرونشست داشته اند.



همچنین در جنوب تهران فرونشست زمین به ۳۶ سانتی متر در سال رسید در حالی که اگر فرونشست زمین به ۴ میلی متر در دنیا برسد، شرایط را بحران اعلام می کنند با این معیارها، جنوب تهران ۹ برابر وضعیت بحرانی را
دارد.

مهندس درویش در مورد تنزل رتبه ایران در این ارزیابی زیست محیطی بین المللی اظهار می دارد: گزارش شاخص عملکرد زیست محیطی که طی آن رتبه ایران ۱۱۴ اعلام شد گزارش دور از انتظار نیست. در واقع باید گفت این پیش بینی همه فعالان و متخصصان محیط زیست کشور است که طی ۲ سال گذشته بارها نسبت به تخریب ها و وضعیت نابه سامان محیط زیست هشدار دادند.



این فعال محیط زیست می گوید: این هشدارها به این دلیل بود که در روند مدیریت کشور ملاحظات زیست محیطی در بحث توسعه رعایت نمی شود و این روند همچنان ادامه دارد و همین مسئله باعث رشد ساخت وسازهای مسکونی،
صنعتی و طرح های عمرانی شد بدون آن که ملاحظات زیست محیطی درنظر گرفته شود بنابراین نتیجه چنین روندی تنزل ۳۶ پله ای رتبه محیط زیست کشور را به دنبال داشت.





 

دکتر اسماعیل کهرم استاد محیط زیست نیز در این مورد به ما می گوید: گزارش شاخص جهانی عملکرد زیست محیطی (EPI) مربوط به دو سال قبل است و مطالعات دانشگاه ییل مربوط به سال ۲۰۱۰ می باشد و این مرکز آمار ۲ سال گذشته را برای وضعیت محیط زیست کشورهای مورد مطالعه که ۱۳۲ کشور می باشند ارائه می
دهد.

وی می افزاید: ارائه چنین گزارش هایی هشدار برای جلوگیری از تخریب و نزول محیط زیست است در حالی که مسئولان محیط زیست کشورمان ادعا می کنند که آمار آن ها مشکوک و غیرعلمی است.

این استاد محیط زیست تأکید می کند: شاخص جهانی عملکرد زیست محیطی شامل منابع آب، کشاورزی، منابع طبیعی و... می شود و موضوع محیط زیست فقط یکی از مولفه هاست.



دکتر اصیلیان استاد دانشگاه محیط زیست در این باره می گوید: در سال ۲۰۰۵ میلادی دانشگاه ییل و کلمبیا طرح شاخص پایداری زیست محیطی را ارائه دادند که در این طرح شاخص های بهداشتی و زیست محیطی لحاظ شده
است.

وی می افزاید: کشورمان در برخی شاخص ها به ویژه شاخص بهداشتی پیشرفت خوبی داشت اما در برخی بخش‌ها هنوز عقب هستیم.

دکتر اصیلیان متذکر می شود: ما نتوانستیم در مورد جنگل، رودخانه، منابع آب و... خوب عمل کنیم که همین امر باعث شده که رتبه ایران نسبت به سال های گذشته نزول کند.





 

 

مستندات علمی

البته برخی از مسئولان محیط زیست در این نوع گزارش ها تردید ایجاد می کنند و این سوال مطرح می شود که مستندات علمی این گزارش ها چگونه است؟



دکتر اسماعیل کهرم استاد محیط زیست در این باره می گوید: دانشگاه ییل جزو دانشگاه های معتبر جهان است و گزارش های بدون مستندات علمی توسط این مرکز ارائه نمی شود.

وی می افزاید: گزارش های این مرکز علمی و بی طرفانه است چرا که
این مرکز بر اساس شاخص های استاندارد از نزول کشور آمریکا هم خبر داده است.

این فعال محیط زیست بیان می کند: این دانشگاه از برنامه هایی که سازمان ملل متحد در ایران دارد بهره می گیرد و این سازمان هم اطلاعات علمی خود را از طریق نهادها و دستگاه های دولتی ایران نظیر سازمان حفاظت محیط زیست به دست می آورد.



دکتر کهرم متذکر می شود: وقتی آن ها از طریق برنامه های ماهواره ای کاهش جنگل ها، نابودی تالاب ها و دیگر آسیب های زیست محیطی را در کشورمان ارزیابی می کنند چگونه ممکن است مستندات آن ها پایه علمی نداشته باشد؟

دکتر سعید متصدی یکی دیگر از
فعالان محیط زیست درباره اعتبار این گزارش و مرجع اعلام کننده آن به همشهری گفته است: دانشگاه ییل یکی از معتبرترین دانشگاه های دنیاست و سابقه طولانی در اندازه گیری شاخص های زیست محیطی دارد تا آن جا که این دانشگاه در سال ۲۰۰۵ روش
EPI که علامت اختصاری شاخص عملکرد زیست محیطی است را ابداع کرد و هم اکنون این روش مبنای اندازه گیری و گزارش های مرتبط با محیط زیست است.



وی با اشاره به
این که شاخص عملکرد زیست محیطی تمام جوانب را لحاظ می کند، خاطر نشان کرد: برای نمونه در همین گزارش اخیری که اعلام شده، میزان مرگ و میر در ایران سیر نزولی را نشان می دهد و حاکی از آن است که وضعیت بهداشت در کشور سیر صعودی دارد و به این نوع گزارش ها برای ارتقا استناد می کنیم.





 

دکتر متصدی یادآور می شود: همچنان که بر اساس این شاخص وضعیت آب کشور ما نامناسب دیده شده و وضعیت آب کشور آمریکا هم بی طرفانه نامناسب بیان شده است و برای هر دو کشور تراز منفی ۴۳ درصد اعلام شده است بنابراین، این واقعیت ها نشان می دهد که این شاخص مبنای علمی دارد و به دور از شائبه سیاسی عمل می
شود.

مهندس درویش عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل و مراتع وزارت جهاد کشاورزی هم اعتبار این مرکز علمی را تأیید می کند و می گوید: این گزارش ها از نظر سازمان ملل جزو گزارش های قابل استناد محسوب می شود و کاملاً بی طرفانه است زیرا در این گزارش وضعیت منابع آب آمریکا غیرقابل قبول بیان شده است.



دکتر اصیلیان استاد محیط زیست هم بی طرفانه بودن چنین مطالعات را تأیید می کند و می گوید: مبنای تحقیقات علمی این دانشگاه بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط دستگاه های داخلی ایران و همچنین مطالعات ماهواره ای است.

وی می افزاید: باید گفت ایران جزو
کشورهای در حال توسعه است و این کشورها در زمینه محیط زیست بسیار غفلت می کنند در حالی که کشورهای توسعه یافته اولویت توسعه را بر محیط زیست قرار داده اند و از توسعه پایدار سخن می گویند.





 



چه باید کرد



در واقع با توجه به آمار اعلام شده درباره نزول محیط زیست ایران، حال این سوال مطرح می شود که چه باید کرد تا دیگر شاهد این روند نباشیم و از تخریب ها و بحران هم جلوگیری کنیم؟

مهندس درویش عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل و مراتع وزارت جهاد کشاورزی نیز در این باره چنین اظهار نظر می کند: مهم ترین اقدامی که در این زمینه باید انجام شود این است که به
وضعیت موجود زیست محیطی کشور توجه کنیم تا در بررسی های آینده شاخص عملکرد زیست محیطی شاهد نزول رتبه کشورمان نباشیم.

وی می افزاید: باید نظام پایش را در کشور طراحی و راه اندازی کنیم تا این نظام به مسئولان هشدار دهد که در چه حوزه هایی بیشتر ضرر می کنیم خطر کجاست و... همچنین چیدمان طراحی توسعه را متناسب با توانمندی بوم شناسی سرزمین مورد ارزیابی و بازیابی قرار دهیم.



مهندس درویش در ادامه می افزاید: تنزل زیست محیطی کشورمان نسبت به سایر کشورها ناشی از بخشی نگری در مدیریت است، به فرض بخشی نگری در سدسازی باعث نابودی تالاب ها حتی تالاب های
ساحلی شده است، زیرا این سازه های عظیم آبی بدون در نظر گرفتن حق آبه تالاب ها و زیست بوم های پایین دست اجرا شده و هنوز هم می شود.

وی می افزاید: این شیوه باعث شده تنوع منحصر به فرد تالاب های ایران در معرض نابودی کامل قرار بگیرد به طوری که نام کشور ما در فهرست مونترو و یا بیشترین تالاب های در معرض خطر درج شده است.



اما دکتر کهرم استاد محیط زیست در این باره می گوید: ما به مباحث زیست محیطی اهمیت ندادیم، شورای عالی محیط زیست را منحل کردیم و از طرفی اگر به اصل ۵۰ قانون اساسی که مربوط به محیط زیست است توجه می کردیم حال شاهد چنین تنزلی در
مقوله محیط زیست نبودیم.

وی می افزاید: باید برای بهبود وضعیت تالاب ها و جنگل های کشور اعتبار لازم را لحاظ کنند. وقتی تالاب ها خشک می شود قطعا کاهش منابع آب را رقم می زند و از طرفی وقتی سطح جنگل بر اثر تخریب یا آتش سوزی کاهش می یابد، مشکلات زیست محیطی از قبیل افزایش ریزگردها، تشدید آلودگی هوا و شیوع برخی بیماری ها را به دنبال دارد.





 

وضعیت این گونه نیست

در مقابل اظهارنظرهای متفاوت فعالان و اساتید محیط زیست کشور رئیس سازمان محیط زیست هم واکنش نشان داد. فارس در این زمینه به نقل از رئیس سازمان محیط زیست گفت: نمی دانم این آماری که بعضی ها مطرح می کنند را از کجا می آورند، زیرا در هر آیتم و مولفه ای رتبه بندی هایی در دنیا انجام می شود.



وی افزود: مثلا در موضوع پسماندها آلایندگی هوا، گازهای گلخانه ای در میزان گازی که آزاد می شده و در موضوع کنترل بیابان و موضوعات
مختلف رتبه بندی هایی در دنیا صورت می گیرد.

وی گفته است: باید دبیرخانه کنوانسیون های سازمان ملل رتبه بندی هایی را اعلام کنند و در واقع وضعیت محیط زیست ایران این گونه نیست که مطرح می شود.

همچنین سازمان حفاظت محیط زیست در مورد این رتبه بندی اظهارنظر خود را چنین بیان کرد: نمایه عملکرد زیست محیطی (
EPI)، تحلیل یا توصیف محتوایی شرایط زیست محیطی کشورهاست که البته این نمایه هم مانند هر نمایه
دیگری یک فرم تجمیع یافته و ترکیبی از تعداد مختلفی از شاخص های مهم و تاثیرگذاری بر شرایط مورد بررسی است.

هر چند در نامگذاری این گزارش، اولویت را به عنوان «عملکرد زیست محیطی داده است که شاخص های لحاظ شده حاکی از تاثیر مستقیم عملکرد سایر بخش های یک کشور از جمله بهداشت، انرژی، کشاورزی، صنعت و... بر کل عملکرد زیست محیطی آن کشور است لذا امتیاز کسب شده در گزارش
EPI به منزله عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست
نیست، بلکه نشان دهنده عملکرد همه دستگاه های ذی ربط و حتی در برخی موارد تاثیرات منطقه ای و بین المللی ناشی از عملکرد سایر کشورهاست.

با عنایت به تحلیل های انجام شده، تنزل جایگاه ایران رتبه ۷۸ در سال ۲۰۱۰ به رتبه ۱۱۴ نتیجه ای از تاثیر عوامل متعدد از جمله عوامل منطقه ای و بین المللی، تغییر شاخص ها و نحوه محاسبه آن ها، تعداد کل کشورهای حاضر در ارزیابی و عدم انتشار به موقع اطلاعات و داده ها برای ارزیابی است در مجموع قضاوت در این باره نباید تنها به عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست بسنده کند، بلکه باید به همکاری های بین بخشی و فرابخشی توجه
و اقدامات سایر دستگاه های اجرایی را نیز لحاظ کند.

به هر حال وضعیت محیط زیست کشورمان بارها مورد بررسی واقع شده و کارشناسان و متخصصان محیط زیست داخلی هم در موارد متعددی هشدار داده اند. لذا باید روند نزول را که توسط شاخص جهانی عملکرد زیست محیطی اعلام شده است جدی بگیریم و آن را یک هشدار تلقی کنیم تا از تخریب و نابودی بیشتر محیط زیست جلوگیری شود.





چکیده گزارش

شاخص جهانی عملکرد زیست محیطی «
EPI» ۲۰۱۲ توسط دانشگاه ییل منتشر شد، در این گزارش، ایران در میان ۱۳۲ کشور جهان با ۳۶ پله سقوط در رتبه ۱۱۴ جهان قرار گرفته است فعالان محیط زیست کشورمان ضمن تایید این شاخص بین المللی، روند نزولی رتبه محیط زیست کشور را ناشی از اتفاقاتی می دانند که طی چند سال اخیر رخ
داده است از جمله خشک شدن دریاچه ارومیه و تبدیل ۳۹۰ هزار هکتار از اراضی آن به کویر که بزرگ ترین رخداد بیابان زایی قرن ۲۱ قلمداد شده است.

همچنین افت سفره های آب زیرزمینی و فرونشست دشت ها و تخریب جنگل ها از دیگر مواردی است که باعث شده رتبه ایران نسبت به سال ۲۰۱۰ نزول یابد. البته باید گفت برخی مسئولان محیط زیست چنین گزارشی را قبول ندارند اما متخصصان محیط زیست آن را یک گزارش بی طرفانه و به دور از شائبه سیاسی می دانند زیرا آمریکا نیز از نظر منابع آب با تراز منفی در این شاخص دیده شده است.



دانشگاه ییل تمام مطالعات و تحقیقات خود را بر
اساس آمار و مستنداتی که دستگاه های داخلی و مراکز دانشگاهی ایران و همچنین برنامه های سازمان ملل و مطالعات ماهواره ای انجام می دهد و بر پایه مطالعات علمی این شاخص بین المللی گزارش خود را ارائه می کند.

بر اساس شاخص جهانی عملکرد زیست محیطی سوئیس، لاتریا و نروژ در رتبه های اول تا سوم و کشورهای عراق، ترکمنستان و ازبکستان به ترتیب در پایین ترین رتبه جهانی در این شاخص قرار دارند.



 

 




الحاق جنگل ابر به مناطق حفاظت شده محیط زیست، اعلام عدم وجود منطقه فاقد حیات در کویر لوت، فرونشستهای نیم متری در دشتها، افت 60 متری سطح آب زیرزمینی در ایران، قرار گرفتن ایران در رتبه اول فرسایش خاک در جهان و آلودگی 46 برابر حد مجاز خلیج فارس ازمهمترین اخبار این هفته حوزه محیط زیست بود.



حوزه محیط زیست در هفته ای که رو به پایان است، شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بود که چکیده ای از مهمترین این خبرها را مرور می کنیم.



 

کویرلوت منطقه بدون حیات ندارد/ بلندترین هرمهای ماسه‌ای دنیا درریگ یلان



روز چهارشنبه هفته جاری مدیر کانون سبز فارس اعلام کرذ: پژوهش های کویر شناسان نشان می دهد در کویر لوت منطقه فاقد حیات وجود ندارد و ریگ یلان (لوت شرقی ) بلندترین هرم های ماسه ای دنیا را دربر دارد.



وی افزود: در پی پژوهش مطالعاتی چند ساله کارشناسان کانون سبز فارس در بیابان لوت، بوم سازگانهای گرم و خشک این بیابان که10 درصد از خاک کشور را به خود اختصاص داده است مورد شناسایی قرار گرفت و مشخص شد در در کویر لوت منطقه فاقد حیات وجود ندارد و ریگ یلان (لوت شرقی ) بلندترین هرم های ماسه ای دنیا را دربر دارد.



 

پسماندهای صنعتی و کشاورزی مهمترین معضل زمین در ایران



همچنین مدیرکل سابق دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست در این روز گفت: عدم مدیریت پسماندها به ویژه پسماندهای صنعتی و کشاورزی که حجم زیادی از مواد خطرناک مانند فلزات سنگین ، مواد رادیو اکتیو و سموم شیمیایی را وارد محیط می کنند مهمترین معضل زمین در کشور است.


سروش مدبری مدیرکل سابق دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست با بیان این مطلب افزود: زباله های الکترونیک و پزشکی هم ازمسائلی هستند که سلامت زمین را تهدید می کنند اما حجم آنها در مقابل دو مورد قبلی بسیار
ناچیزاست.

به گفته وی، در حال حاضر یکی از مهمترین معضلات زمین در کشور ما عدم نگرش توسعه پایدار در توسعه صنعتی است.



 

جنگل ابر منطقه حفاظت شده محیط زیست می‌شود



اما سه شنبه این هفته معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست گفت: تا پایان بهار 91 جنگل ابر جزء مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست می‌شود.



دکتر اصغر محمدی فاضل با بیان این مطلب افزود: از حدود دو سال پیش سازمان محیط زیست پیگیر قرار دادن جنگل ابر در محدوده مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست است و در خواست های خود را در این خصوص به سازمان جنگلها ارائه کرده است .



به گفته وی، در حال حاضر سازمان محیط زیست مراحل حقوقی و قانونی را برای این منظور انجام داده و دستورالعملی با امضای رییس سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر توسعه مناطق حفاظت شده به ویژه در مناطقی که شرایط خاص طبیعی دارند به شورای عالی محیط زیست برای بررسی ارائه شده است.



فاضل اظهار داشت: بر این اساس، شورای عالی محیط زیست در حال بررسی الحاق جنگل ابر به علاوه 26 منطقه دیگر به مناطق حفاظت شده سازمان محیط زیست است.



 

فرونشست های نیم متری در دشتها/ افت 60 متری سطح آب زیرزمینی در ایران



عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل و مرتع در این روزعنوان کرد: فرونشست های نیم متری در دشتها و افت 60 متری سطح آب زیرزمینی مهمترین معضل زمین در ایران است.


محمد درویش عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل و مرتع گفت: اساسی ترین تهدیدی که پایداری زمین را در کشور ما به مخاطره انداخته است افت سطح آبهای زیرزمینی و نشست زمین به دلیل توسعه ناپایدار و برداشتهای بی رویه است.



به گفته وی، بر اساس آمار شرکت مدیریت منابع آب در70 دشت مرکزی کشورسال گذشته سطح آب زیرزمینی بیش از دو متر کاهش داشته و در مناطقی مانند کرمان، فارس، جهرم، نیریز و ورامین بین 40 تا 60 متر سطح آب زیرزمینی افت کرده است.



درویش اظهار داشت: اتفاقی که منجر به کویری شدن مساحت 400 هزار هکتاری در دریاچه ارومیه شده افت سطح آب زیرزمینی در این حوزه بین 28 تا 30 سانتیمتر است.



وی افزود: بین سالهای 1971 تا 2001 در طی 30 سال سطح آبهای زیرزمینی در کشور 15 متر کاهش یافت یعنی به طور متوسط سطح آب زیرزمینی در این مدت سالیانه نیم متر کاهش داشته این در حالی است که ازسال 2001 تا 2011 یعنی در 10 سال اخیر این نرخ به 70 سانتیمتر در سال افزایش یافته است .



 

ایران در رتبه اول فرسایش خاک در جهان است



یک استاد دانشگاه گفت: در سال 2011 ایران در رده اول فرسایش خاک در جهان قرار گرفت این در حالیست که در سال 2010 در رده دوم قرار داشت.



دکتر اسماعیل کهرم پدر محیط زیست ایران دوشنبه هفته جاری مقوله آب را مهمترین چالشی معرفی کرد که زمین در کشور ما با آن روبروست.



به اعتقاد این استاد دانشگاه، مدیریت ناصحیح آب در کشور از طرفی باعث خشک شدن تالابها و دریاچه ها وبروز پدیده ریزگردها شده و از سوی دیگر باعث افت سطح آب زیر زمینی وفرونشست دشتها درکشور شده و از همه مهمتر به دلیل عدم هدایت درست آب باران در عرصه های بدون پوشش گیاهی فرسایش شدید خاک را در پی داشته است.



 

سالیانه حداقل 2 میلیارد تن خاک در ایران شسته می‌شود



یک کارشناس محیط زیست با بیان اینکه سالیانه حداقل دو میلیارد تن خاک در ایران شسته می شود گفت: البته در برخی منابع فرسایش خاک در کشور سالیانه معادل 4 میلیارد تن برآورد شده است که به نظر این یک فاجعه ملی است.



ناصر کرمی کارشناس محیط زیست یکشنبه این هفته اظهار داشت: در حال حاضر فرسایش خاک مهمترین معضل زیست محیطی اقتصادی و حتی سیاسی کشور است و با این رویه ایران در چند سال آینده به کشوری بی برگ و بار و غیر حاصلخیز تبدیل می شود.


به گفته وی، البته در برخی منابع فرسایش خاک در کشور سالیانه معادل 4 میلیارد تن برآورد شده است که به نظر این یک فاجعه ملی است.

کرمی با بیان اینکه مهمترین علل ایجاد فرسایش خاک در ایران چرای دام بیش ازظرفیت مراتع است اضافه کرد: بیش از80 درصد مساحت ایران را مراتع تشکیل می دهند و در حال حاضر در مراتع ایران 3 برابر بیش از ظرفیت، دام چرا می کند.



 

آلودگی خلیج فارس 46 برابر حد مجاز است/ خزر یکی از آلوده ترین آبگیرهای جهان



عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل و مرتع روز شنبه هفته جاری گفت: میزان آلودگی خلیج فارس و دریای عمان 46 برابر حد مجاز است که البته بیشتر آلودگیها مربوط به خلیج فارس است.



محمد درویش افزود: در حال حاضر آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی در اثر ورود فاضلابهای صنعتی و خانگی یکی از مهمترین مشکلات زمین در کشور است.



به گفته وی، دایره گسترش آلودگیهای آبهای سطحی هم اکنون به آبهای مرزی مانند خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر رسیده است.



درویش اظهار داشت: در حال حاضر آلودگی خلیج فارس و دریای عمان 46 برابر حد مجاز است که البته بیشتر آلودگیها مربوط به خلیج فارس است.



به اعتقاد درویش، دریای خزر نیز یکی از آلوده ترین آبگیرهای دنیاست و دو گونه مهم ماهی خاویار و کیلکا در آن رو به نابودی و انقراض هستند.



 

ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده از تیرماه در 8 کلانشهر



قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست جمعه هفته گذشته از ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده از تیرماه امسال خبر داد و گفت:در طرح جدید جامع کاهش آلودگی هوا سن فرسودگی جدید تعریف شده است.



علی محمد شاعری با اعلام این خبر اظهار داشت: بر اساس سنی که برای اتوبوس ها، مینی بوسها، تاکسی و خودروهای سواری شخصی تعریف شده است، نیروی انتظامی موظف است از تیرماه از تردد خودروهای فرسوده در سطح شهر جلوگیری کند و این مصوبه به نیروی انتظامی ابلاغ شده است.


معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مصوبه سن جدید خودروهای فرسوده به نیروی انتظامی ابلاغ شده تأکید کرد: نیروی انتظامی نیز آمادگی خود را برای اجرای این مصوبه
اعلام کرده است.

شاعری تصریح کرد: همچنین تا قبل از تیرماه بر اساس همان سن فرسودگی قبلی، نیروی انتظامی می بایست از تردد خودروهای اسقاطی، دودزا و فاقد معاینه فنی جلوگیری کند.



 

 

منبع: افکارنیوز و گرین بلاگ



 






یکشنبه 24 اردیبهشت 1391 ساعت 10:12  
 نظرات    
 
م. مستاجران 20:27 یکشنبه 24 اردیبهشت 1391
1
 م. مستاجران
خیلی ناراحت کننده بود.
همیشه وقتی یک ماهی مرده می بینم بسیار ناراحت می شوم و فکر می کنم طبیعت رو به نابودی است .
:-(
مائده علیشاهی 23:34 یکشنبه 24 اردیبهشت 1391
1
 مائده علیشاهی
ممنونم سایه جان...
محمد ذوالفقاری 00:38 دوشنبه 25 اردیبهشت 1391
1
 محمد ذوالفقاری
واقعا باعث افتخاره !!!!!!!!!!!!!
م افتخاری 16:01 دوشنبه 25 اردیبهشت 1391
1
 م افتخاری
کو گوش شنوا و چشم بینا
م افتخاری 16:03 دوشنبه 25 اردیبهشت 1391
1
 م افتخاری
28 پله دیگر سقوط کنیم دیگر هیچ خطری مارا تهدید نخواهد کرد
پس بشتابید برای رفع هرگونه نگرانی و خطر سقوط ...
کورش نیکزاد 20:00 دوشنبه 25 اردیبهشت 1391
1
 کورش نیکزاد
"در جنوب تهران فرونشست زمین به ۳۶ سانتی متر در سال رسید در حالی که اگر فرونشست زمین به ۴ میلی متر در دنیا برسد، شرایط را بحران اعلام می کنند "

این واقعا یعنی چی!!!!!؟؟؟
چرا آخه هیچکی به فکر نیست؟!!
بابا حفظ لایه اوزون پیشکش، زمین زیر پای خودتونو از بحران نجات بدین !!!!
سید ابراهیم موسوی نژاد 21:18 سه شنبه 19 دی 1391
2
 سید ابراهیم موسوی نژاد
بایدم اینجوری باشه
یه نگاهی به آمار آلودگی و پدیده وارونگی هوای تهران بیندازید.